Igelkottens veckobrev v. 49

Tänk att det redan är Lucia nästa vecka och bara drygt två veckor kvar till jullov! Idag övade vi på Luciasångerna tillsammans. I torsdags fortsatte vi i verkstäderna och snart är skrivprojektet om Stockholm färdigt. Så här har resten av veckan sett ut:

Årskurs 2

Denna vecka har vi övat mer på division och tal i bråkform. Detta repeterar vi även nästa vecka. Vi har fortsatt med veckans ord med nya ord på C och haft läsgrupper. I torsdags lärde vi oss mer om Alfred Nobel inför Nobeldagen på söndag. Klassen fick därefter komma på egna uppfinningar som de fick skriva och rita om.

Fram till julavslutningen öppnar vi luckor i en digital julkalender varje dag där vi gör olika uppgifter och kluringar. Idag fredag handlade det om problemlösning och vi listade ut hur många personer som kunde åka häst med släde. Det hände även någonting mycket märkligt med den mystiska dörren idag igen! Små kläder hängde på ett tvättstreck och ett par röda träskor stod utanför dörren! Vi spekulerade för fullt, kände, luktade och mätte de små kläderna. Vi skrev och ritade om händelsen och många har även skrivit små, små brev till den mystiske kompisen. Vi hoppas få veta mer nästa vecka…

Årskurs 3

Nu har vi avslöjat vem som är vem av våra bebisar! Stor gissningstävling med förvånansvärt många rätt!

Annars öppnar vi adventskalendrar, designar julstrumpor, gör egna julgranar (titta på den fina på väggen i klassrummet!), tränar multiplikation, spelar luffarschack, funderar på "what makes me happy" in English, tränar luciasånger, rensar våra paprikaplantor från ohyra, miljöstädar - det är inte klokt vad man hinner på en liten vecka!

Vecka 50 Igelkotten

Måndag: Sovmorgon till kl.09:30. Omsorg finns från kl.07:00.

Onsdag: Sista simskolan för tvåorna. Vi samlas senast kl.8.15 på skolgården. Treorna har idrott inne, ta med inneskor och vattenflaska. Luciafirande kl. 16:00

Övrig information:

• Välkomna på Luciafirande den 13 december kl. 16.00.Vi kommer att vara utomhus så tänk på att en varm tröja ska få plats under linnet. Vi kommer att lotta fram en lucia från årsk.3 och övriga får vara tärnor, stjärngossar, tomtar eller pepparkakor.
  • Det har varit regnigt och kallt i veckan, titta i barnens lådor så att det finns extrakläder och även överdragsbyxor.

Trevlig helg! Önskar,

Renée, Clary, Mats och Lovisa