Igelkottens veckobrev v. 38

Hej alla barn och föräldrar!

I torsdags var det Skoljoggen och vi samlades i fadderfamiljerna vid Trekanten. Treorna höll i lekar och därefter sprang vi och gick runt Trekanten. Vi hade en fin och rolig förmiddag som avslutades med varsin välförtjänt festis. Bra jobbat alla deltagare och tack för era bidrag till skolans fadderbarn i Sydamerika! Nu på torsdag kommer åk 2 och 3 att åka in till Odenplan och vandra i Astrid Lindgrens fotspår. Vi kommer att gå till olika platser som på olika sätt har varit viktiga i hennes liv. Vi är tillbaka till lunch.

Årskurs 2

Då har ytterligare en vecka kommit till sitt skolslut. Vi avslutar varje fredag med att fundera på vilka vad vi gjort som vi inte gjort tidigare (i åk 2) och det som kom upp den här veckan var roliga timmen, skriva fint, Skoljoggen, arbetsschema 4 och temaboken. Vi har nu också två svårslagna rekord; totalt bara 4 stop till och från simskolan och bara två gissningar för att hitta rätt i 1-100.

Årskurs 3

Nu är Lovisa tillbaka i skolan igen och vi har den här veckan gjort klart våra partier och valaffischer. Idag fredag presenterade alla grupper sina partier och affischer för varandra. Vi gav tips till varandra om vad man kan tänka på innan man presenterar och hur man är en bra publik. Alla var mycket engagerade och frågvisa, bra jobbat alla treor! Vi har i matten tränat på uppställning med addition, subtraktion och växling. Nästa vecka lär vi oss någonting nytt, att växla över noll. I svenska har vi skrivit om magiska cyklar och övat på att hålla en röd tråd i våra texter. På tisdag är det föräldramöte, maila gärna Lovisa om ni har någon åsikt om vad som ska tas upp på mötet.

Måndag: Skolan börjar kl. 09:30. Omsorg finns från kl. 07:00.

Slöjd för treorna kl. 09:30- 11:00. Samling på skolgården.

Tisdag: Föräldramöte för treorna kl.18:00-19:30. Välkomna!

Onsdag: Simskola för tvåorna, samling på skolgården kl. 08:15.

Idrott för treorna vid Aspuddsparken. Ta med bekväma skor och vattenflaska.

Torsdag: Igelkotten åker till Odenplan för en vandring i Astrid Lindgrens fotspår. Samling som vanligt i klassrummen. Vi är tillbaka på skolan kl. 11:15.

Trevlig helg! Önskar Lars, Yvonne, Mats och Lovisa