Igelkottens veckobrev v. 16

Hej alla barn och föräldrar!

Vilken fin vecka vi har haft! Vilken sommarvärme vi fick idag! I tisdags letade tvåorna vårtecken och treorna har haft nationella prov och fortsatt med vikingaarbetet. Resten av veckan har sett ut så här:

Årskurs 2

I tisdags letade vi vårtecken och barnen undersökte och skrev om en växt eller ett djur som de hittade.

I onsdags målade vi vårbilder och vi pratade om stannfåglar och flyttfåglar. Barnen valde en fågel som de sedan ritade och limmade fast på sin vårbakgrund. I NO har vi även fortsatt repetera planeterna i vårt solsystem, barnen är så engagerade och delaktiga!

I svenska har vi fortsatt repetera Veckans ord, letat nyckelord ur faktatexter och läst ur högläsningsboken Kalle och Chokladfabriken. Nästa vecka går vi igenom vad beskrivande text betyder.

I matten har vi gjort mattesagor och fortsatt i matteboken. Nästa vecka mäter vi olika föremål med linjal.

Årskurs 3

Tack snälla A. för bilderna från vikingamarknaden! De kom verkligen väl till pass i vårt vikinga-arbete!

Vi har gjort en egen Pilisdikt, rytmiskt och roligt. Vi har också läst olika dikter och barnen har valt ut favoriter som de läst upp högt med känsla och inlevelse. Arbetet med "Den magiska dörren" fortsätter trots lite datorstrul.

När ska det vara "a" och när "an"? Engelsk basgrammatik, klurigt!

Nationella prov, förstås. Det går bra med tar mycket tid från vårt vanliga skolarbete. Vi är snart klara med svenskan och har börjat med matten.

Matten, ja. Multiplikationen repeteras, träna gärna hemma! Snart kommer tider för utvecklingssamtal, de blir i mitten av maj.

Kom gärna och hälsa på oss - snart är det för sent…

Här är fritidshemmets veckobrev.

Det har skickats ut mail med fråga om omsorgsbehov på sommarlovet. Expeditionen behöver svar från alla senast 27/4.

Vecka 17- Igelkotten

Måndag: Sovmorgon till kl. 09:30. Omsorg finns från kl. 07:00.

Onsdag: Idrott för tvåor och treor.

Torsdag: Pilgrimsskolan har skräpplockardag! Igelkotten plockar skräp i närområdet efter lunch.

Trevlig helg! Önskar Renée, Lovisa, Mats och Javier