Igelkottens veckobrev v. 7

Hej alla barn och föräldrar!

Det känns som att veckorna rusar förbi och snart är det sportlov! Denna vecka har tvåorna och treorna haft bokprat tillsammans med Renée och vi fick lite tips på olika böcker. Vi har även sjungit tillsammans på engelska och haft verkstäder. På tisdag och onsdag nästa vecka har tvåorna utvecklingssamtal, då kommer Renée ha lektioner tillsammans med både tvåor och treor när Lovisa har samtal.

Årskurs 2

I onsdags var det Alla hjärtans dag och barnen fick varsin del av ett hjärta som de fick färglägga och göra mönster på. Vi satte sedan ihop alla delar till alla hjärtan och många fina hjärtan och mönster finns nu i hallen.

I svenska har vi fortsatt med boken Fånga förmågan där vi övade på att göra ”textkopplingar”. Det är en viktig del i vår läsförståelse där vi bland annat tränar på att jämföra det vi läser med våra egna erfarenheter och att hitta samband mellan en bok och andra böcker. Lite klurigt tyckte barnen men det kommer vi fortsätta träna på.

I matten tränar vi på att multiplicera med 3 och 4 samt strategier för problemlösning. Nästa vecka gör vi ett test på det vi har lärt oss. I NO har vi sett film om istiden och lärt oss mer om vilka spår som finns kvar av istiden och hur det såg ut i Stockholm under denna tid, detta fortsätter vi med i temaboken nästa vecka.

Årskurs 3

Treorna fick hastigt och lustigt en inbjudan att vara med på ett "bokdansprojekt" på Kungsholmens bibliotek - så i går morse bar det iväg. Barnen skulle illustrera en berättelse med ljud och rörelse på olika sätt och det blev så BRA! Roligt var det också! De visade upp sin dans för tvåorna som blev inspirerade. Kanske kan vi lära dem dansen nästa vecka?

Bråk, bråk, bråk. En kort sammanfattning av veckans matte.

Vi har börjat arbeta med en bok om vikingar, ett kombinerat svenska/so-projekt. Just nu läser vi om runor. Spännande!

Vecka 8- Igelkotten

Måndag: Sovmorgon till kl. 09:30. Omsorg finns från kl.07:00.

Tvåorna ska lämna in underlaget till utvecklingssamtalet ”blomman” som delades ut till barnen tidigare i veckan. Det har varit några sjuka från tvåan så om man inte har fått underlaget går det bra att lämna in det under samtalet.

Tisdag: Utvecklingssamtal för tvåorna (samtalstider har skickats separat på mail).

Onsdag: Utvecklingssamtal för tvåorna. Idrott för tvåor och treor.

Övrig information:

• Det går löss igen på igelkotten. Kamma igenom era barns hår regelbundet så att lössen inte sprids.
  • Kontrollera att barnen har extrakläder i sina lådor och att de har med sig overall/överdragsbyxor till skolan.
  • Vi ber dig som förälder att hjälpa till och städa ur ditt barns hylla och plats i kapprummet och ta hem det som inte behövs.
  • Den 8 mars kl. 18-19.30 är det föräldraråd.

Trevlig helg!

Önskar Renée, Lovisa, Clary och Mats