Igelkottens veckobrev v. 46

Hej alla barn och föräldrar!

Vi har i veckan fortsatt i verkstäderna, nya spel, sagofigurer och teaterpjäser har skapats och presenterats. Imorgon är det höstfest här på skolan och hoppas att ni som kommer får en trevlig stund!

Årskurs 2

I förrgår fick eleverna ett brev med sina mål. Hoppas att brevet kom hem och att ni har tittat på dem. Hör gärna av er om brevet försvunnit på vägen eller om det är något ni undrar.  Under veckan har vi bland mycket annat arbetat mycket med uppställning vid subtraktion. Be gärna ert barn att visa hur man gör. Vi granskade i början av veckan bokstapeln och kunde räkna fram att klassen från skolstarten och fram till den här veckan har läst 9700 sidor under de läspass vi haft. Idag fredag började vi arbetet med de 5 världsreligioner (buddhism, judomdom, islam, kristendom, och hindusim). Vi kommer nästa fredag att koncentrera oss på att lära oss om hinduism.

Årskurs 3

Igår var vi alla i klassen författare och vi har börjat skriva långa berättelser om en bild som vi fortsätter med nästa vecka. Vi har haft läsgrupper och tränat på att använda läsfixarna. Uppställning med multiplikation och minnessiffra börjar sitta nu och nästa vecka löser vi olika matteproblem. I veckan har vi även målat höstbilder och sjungit julsånger på musiken.

Här är fritidshemmets veckobrev.

Vecka 47

Måndag: Skolan börjar kl. 09:30. Omsorg finns från kl. 07:00. Slöjd för treorna. Vi samlas vid grinden.

Onsdag: Simskola för tvåorna, samling på skolgården kl. 08:15. Treorna har idrott inne, ta med inneskor och vattenflaska.

Torsdag: Verkstäder.

Fredag: Musik.

Övrig information:

• Det går löss på Igelkotten! Luskamma barnen i helgen så att det inte sprids.
  • Kom ihåg att hämta ut skolfotografierna som finns på expeditionen.

Trevlig helg! Önskar Lars, Yvonne, Mats och Lovisa