Igelkottens veckobrev v. 42

Hej!

Igår hade vi en härlig fadderdag i Sätraskogen! Solen sken på oss när vi lekte och gjorde uppdrag i fadderfamiljerna. Barnen (som fick låtsas att de var Gamla stans råttor) fick bland annat lägga ett stort pussel som skulle föreställa Stadshuset, och akta sig för att inte bli fångade av stadens råttfångare!

Årskurs 2

I tisdags promenerade vi i Gamla stan. Vi startade i slussen där det är mycket som byggs och renoveras just nu! Klassen fick bland annat veta lite mer om Slussen, Stadsmuseet och hur länge Katarinahissen har funnits. Vi gick vidare ner mot Skeppsbron där vi på vägen kunde se Slussen byggas om och även bilder på hur Slussen kommer se ut när det är färdigt! Vi gick runt i Gamla stan och gick bland annat till Järntorget, Tyska kyrkan och Stockholms smalaste gränd, Mårten Trotzigs Gränd. På vägen ville även barnen räkna alla ankarslut de kunde hitta! I onsdags klippte vi och klistrade in bilder i temaboken och skrev om Gamla stan.

Nästa vecka åker vi till olika tunnelbanestationer och tittar på all fin konst! I veckan har vi även haft läsgrupper som vanligt och tittat på en film om hur det såg ut i Stockholm för 100 år sedan. I matten har vi tränat på uppställning med minnessiffra som börjar sitta nu! Idag fredag har vi repeterat i matteboken, målat egna städer och haft musik och miljöstäd.

Årskurs 3

Så fina våra treor var med de mindre barnen på friluftsdagen! Vi pratade om dagen efteråt och skrattade mycket - en av våra gossar hade fått förfrågan från en sexåring: "Vill du ha en kram eller en puss eller vill du gifta dig med mig?" Vilket välsignat jobb vi har, vi vuxna på skolan! En mycket lyckad dag blev det!

Lyckat blev också vårt 80-årskalas i tisdags, med sång och 80 hurrarop. Taket lyfte nästan!

Vi har hunnit med lite skolarbete också - högläsning av kluriga gåtor, introducerat multiplikation, gjort stapeldiagram, haft engelska tillsammans med tvåorna och lärt dem en klappramsa.

Multiplikation, ja. Vi börjar med de enklare tabellerna - nollan, ettan, tvåan, femman och tian. Träna gärna hemma!

Jag har tagit reda på priser och lite annat om Bounce - det vi pratade om som alternativ för en avslutande aktivitet för klassen. Vi tar upp det på vårens föräldramöte och bestämmer allt praktiskt.

Vecka 43:

Måndag: Sovmorgon till kl.09:30. Omsorg finns från kl.07:00.

Tisdag: FN- dagen! Igelkotten kommer pyssla och göra olika uppgifter tillsammans.

Onsdag: Simskola för tvåorna. Vi samlas senast kl.8.15 på skolgården. Treorna har idrott inne, ta med inneskor och vattenflaska.

Torsdag: Efter lunch åker igelkotten tunnelbana till olika stationer för att se tunnelbanekonst, vi är tillbaka kl.14:00.

Fredag: Musik. Skolan slutar kl.14:00.

Information:

• Vi har sett löss på igelkottabarn även denna vecka. Visste ni att man kan få hjälp med att upptäcka och behandla löss? Läs om tjänsten här på lusfri.nu.
  • Den 18/11 blir det höstfest! Inbjudan kommer snart.

Trevlig helg!

Renée, Susy, Mats och Lovisa