Igelkottens veckobrev v. 11

Hej alla barn och föräldrar!

Nu på torsdag 21/3 kommer vi att uppmärksamma Rocka Sockorna så till den dagen får ert barn väldigt gärna ta på sig olika strumpor. Gå gärna in på www.rockasockorna.se för att läsa mer. Vi kommer samlas tillsammans alla igelkottar och sjunga tillsammans.

Årskurs 2

Under veckan blev vi klara med mattekapitlet som heter Multiplikation och problemlösning. På tur står kapitlet Taluppfattning och huvudräkning. Vi ger oss då in i tal som sträcker sig upp till 1000. Vi har som alla andra veckor gjort massor, en av sakerna är att vi arbetat kring synonymer. Förstärk gärna kunskapen med att hemma prata om synonymer.

Vi behöver få till bättre starter på skoldagen. En vanlig dag kommer ca 5 elever för sent. Lars kommer från och med nu på måndag att noggrant bokföra vilka tider varje elev kommer och föra in det i vårt närvarosystem och sen lyfta upp närvaron på de utvecklingssamtal där sen ankomst är vanligt förekommande.

Årskurs 3

Nu är vi igång med de nationella proven! Det har flutit på bra och barnen har hittills tyckt det varit roligt. När vi gör de nationella proven är även Renée i klassen. Vi har i veckan även repeterat digitala klockan och haft mattestationer där vi gjorde olika uppgifter och utmaningar. Idag har vi jobbat i temaboken och skapat egna sagovärldar som vi fortsätter med nästa vecka. Mer information om de nationella proven skickas i ett separat mail till er föräldrar.

Vi vill att ni pratar med barnen om att inte rulla sig eller hoppa i vattenpölarna så att de blir dyngsura. Det är trångt i torkskåpen och det blir extremt smutsigt i Kråkan hallen.

Vi vill också påminna om att göra upp dagen innan om barnen ska följa med någon annan hem och leka. Fritidshemstelefonen blir överbelastad och det är svårt att komma fram på den då.

En sista sak, vi vill att ni lämnar in ramtider till fritids dvs. när ungefär barnet kommer och när de ska gå hem. Detta för att vi ska involvera fritids i Admentum (skolplattformen).

Vecka 12:

Måndag: Slöjd för treorna, samling kl. 09:30 vid grinden.

Onsdag: Tvåorna har idrott kl.12:00-13:00 och treorna har idrott kl. 13:00-14:00. Treorna är tillbaka på skolan ca.14:30. Ta med ombyte, inomhusskor, vattenflaska och handduk.

Torsdag: Vi rockar sockorna!

Fredag: Musik.

Trevlig helg!

Lars, Lovisa, Renée, Mats, Yvonne, Vanessa och Linda

Här är fritidshemmets veckobrev.