Igelkottens veckobrev v. 20

Hej alla barn och föräldrar!

Under denna veckas verkstadspass har vi skrivit berättelser till våra öar tillsammans i fadderfamiljerna. Nu är vi snart klara med alla delar inför temautställningen som vi ser fram emot att visa på torsdag!

Årskurs 2

Under veckan har vi blivit helt klara med Magiska dörren och eleverna har fått ta hem en kopia av det de skrivit. Kommande onsdag kommer de som vill att få läsa sin Magiska berättelse för sitt fadderbarn i 6-års.

Vi blev under veckan klara i matteboken med kapitlet ”Geometri och mätning”, nästa vecka startar vi upp det sista kapitlet i boken och den har rubriken ”Rimlighet och skriftliga räknemetoder”. Under veckan har vi även tränat en hel del på våra skolavslutningssånger och vi har gått iväg till skogen och arbetat med att skapa geometriska former i naturen.

Årskurs 3

Tänk att det inte är många veckor kvar till skolavslutningen, vi fokuserar på att göra klart, repetera och göra roliga saker tillsammans. Igår var vi på ett lyckat biobesök och nästa vecka ska vi sälja fika på temautställningen!

Nästa vecka avslutar vi även temat om kroppen i NO med ett besök på Naturhistoriska. Vi ska få en guidad visning om ”Fokus på kroppen” och därefter göra olika uppgifter. Vi tar med mat från skolan så ta med en egen matlåda, bestick och vattenflaska. Vi är tillbaka igen ca kl.14:00.

Måndag: Slöjd för treorna.

Tisdag: Treorna ska till Naturhistoriska riksmuseet och få en guidad visning. Vi äter lunch där. Ta med en tom matlåda, bestick och vattenflaska. Vi åker från skolan kl. 09:45 och vi är tillbaka igen ca kl.14:00.

Onsdag: APT skolan stänger kl. 16:00. Uteidrott. Tvåorna har idrott kl.12:00-13:00 och treorna har idrott kl.13:00-14:00. Treorna är tillbaka på skolan ca.14:30. Ta med vattenflaska. Vi kommer inte ha tillgång till omklädningsrum, ha på er oömma kläder och skor som går bra att springa i.

Torsdag: Välkomna till skolans temautställning kl.15:00-17:00! Treorna säljer fika på skolan. Efter fikat kan man gå in och titta på vad barnen har gjort i de olika verkstäderna under läsåret.

Trevlig helg! Önskar Lars, Lovisa, Mats och Yvonne