Igelkottens veckobrev v. 2

Hej och god fortsättning!

Nu är terminen igång igen och första skoldagen fick alla eleverna på Pilis varsin biljett som användes till ett sagotåg nere i Röris. På sagotåget åkte vi till olika platser i Sverige och vi möttes av olika sagofigurer som Emil i Lönneberga, Pelle Svanslös och Plupp. Författaren Selma Lagerlöf kom också på tåget och alla ställde olika frågor. Med sagotåget fick vi en nystart på temat som vi kommer jobba vidare med under terminen.

Årskurs 2

Då var en kort men händelserik vecka slut. På onsdagen blev det teater i Röris som en start på vårens temaarbete och idrott i Vintervikshallen, på torsdag var vi på Kulturskolan i Hägerstensåsen och såg en pjäs som hette ”Sams teater” Eleverna fick sen med sig en broschyr med inbjudan till Öppet Hus på tisdag nästa vecka i Bredäng.

Vi startar varje dag med 15 minuters tyst läsning och i vanliga fall är det vanliga kapitelböcker som gäller. Under januari gör vi ett undantag och öppnar upp för att eleverna får läsa lite allt möjligt under morgonläsningen (t ex Kalle Anka-tidning, faktabok om Star Wars). Så fritt fram att ta med lite allt möjligt läsbart hemifrån alltså.

Idag fick eleverna under musiken börja lära sig om noter och takt.

Årskurs 3

Det har varit en kort men rolig vecka! Förutom upplevelsen på sagotåget så har vi skrivit och ritat till temaboken. Vi har lekt olika varianter på ”Simon says”, gjort skrivövningar i par och övat division. Idag fredag hade vi musik och vi fick lära oss mer om noter och takt. Nästa vecka fortsätter vi med divisionstabellerna och vi börjar läsa i nya böcker i läsgrupperna.

Vecka 3

Onsdag: Tvåorna har idrott kl.12:00-13:00 och treorna har idrott kl. 13:00-14:00. Treorna är tillbaka på skolan ca.14:30. Ta med ombyte, inomhusskor, vattenflaska och handduk.

Fredag: Musik

Övrig information:

• Den 29/1 har Igelkotten föräldramöte. Hör gärna av er om det är något speciellt ni vill ta upp.

Här är fritidshemmets veckobrev.

Trevlig helg! Lars, Yvonne, Lovisa och Mats