Kråkans veckobrev v. 11

I torsdags blev tyvärr utedagen inställd på grund av väder men vi gör ett nytt försök nästa vecka.

F-klass

Vi startade veckan som vanligt med att gå till Pizzaparken där vi först hade gemensamma lekar och sedan fri lek. På samlingarna har vi övat på att prata inför varandra och att beskriva saker. Varje elev fick känna på en hemlig sak i en tygpåse och sedan beskriva saken för sina kompisar som sedan skulle gissa vad det var. Vi har gjort i ordning våra verkstadsböcker och klistrat in de saker som vi hittills har jobbat med i verkstadsgrupperna. I svenska har vi jobbat med bokstäverna F och I, vi har skrivit olika ord som börjar på bokstäverna samt tittat på Livet i bokstavslandet. På idrotten hade vi redskapsbana som barnen fick vara med att planera ihop med Camilla. Vi har också jobbat med både stora och små bokstäver, vad de heter och hur de låter

Veckan avslutades med miljöstäd och att vi reflekterade över vad vi har gjort denna vecka och skrev ner det i dagböckerna.

Årskurs 1

Denna vecka har vi i svenska fortsatt med Det vilda livet, barnen har skrivit om hur djuren lever och vad de tycker om att göra m.m. Vi har också skrivit meningar om hur vi vill att en gå - kompis ska vara. På idrotten fick barnen planera stationer i en redskapsbana och öva samarbete. På väg dit blev alla dyngsura så vi tog bussen tillbaka till skolan. I matten har vi har vi bl.a. jobbat med Matildas mattegåtor men också arbetat vidare i boken. Vi avslutade veckan med engelska och gästades av Renée som även denna gång sjöng, ramsade och tramsade med barnen. Barnen uppskattar verkligen det. Sedan hade vi miljöstäd och efter lunch så sjöng vi och spelade skrammelinstrument i röris.

Vi vill att ni pratar med barnen om att inte rulla sig eller hoppa i vattenpölarna så att de blir dyngsura. Det är trångt i torkskåpen och det blir extremt smutsigt i Kråkan hallen.

Vi vill också påminna om att göra upp dagen innan om barnen ska följa med någon annan hem och leka. Fritidshemstelefonen blir överbelastad och det är svårt att komma fram på den då.

En sista sak, vi vill att ni lämnar in ramtider till fritids dvs. när ungefär barnet kommer och när de ska gå hem. Detta för att vi ska involvera fritids i Admentum (skolplattformen).

v. 12

Utvecklingssamtalen för år 1 startar.

Måndag: Sovmorgon till 9.30, omsorg finns från 7.00.

Onsdag: Idrott för år 1 kl. 12-13 och för förskoleklassen kl. 13-14. Ta med gymnastikkläder, inneskor och handduk samt en tom vattenflaska.

Torsdag: Utedag, vi går till skogen, ta med varma kläder. Vi går tillbaka till skolan och äter lunch. Rocka socka dagen, då barnen kan ha olikfärgade strumpor för att visa att det är ok att vara olika.

Vi önskar alla en trevlig helg!

Therese, Monja, Ewa, Camilla och Javier.

Här är fritidshemmets veckobrev.