Kråkans veckobrev v. 20

Vilken fantastisk dag vi hade i torsdags! Barnen jobbade i sina fadderfamiljer och letade mattelappar som satt upphängda i skogen. På varje lapp skulle de lösa olika uppgifter tillsammans. Efteråt åt vi lunch och hade fri lek.

Veckan avslutades på bästa sätt genom att Kråkan besökte Konstfack. Det var Liss (som tidigare gick i ettornas klass) föräldrar som bjöd in oss på en rundtur. Väldigt trevligt och inspirerande.

Det har kommit till vår kännedom att det har varit problem att läsa våra veckobrev i Admentum-appen, vi kommer därför även att skicka det via mejl fram till skolavslutningen. Veckobrevet finns också alltid att läsa på vår hemsida.

F-klass

Veckan började med lek i Pizzaparken på förmiddagen och musik på eftermiddagen. Just nu övar barnen för fullt på sångerna som de ska sjunga på skolavslutningen.

I tisdags fick vi besök av blivande förskoleklassen och medan de var inne hade nuvarande förskoleklassen lek ute på gården. På tisdag nästa vecka kommer blivande förskoleklassen en sista gång innan skolstarten och ska då vara på skolan under förmiddagen tillsammans med sina faddrar och äta lunch. I onsdags startade vi dagen med att räkna matte i våra matteböcker, den här gången repeterade vi former. Efteråt hade vi uteidrott i Enbacksparken.

Under fredagen besökte vi Aspuddens bibliotek, de berättade vad ett bibliotek är för något och vad man kan göra där. De hade även högläsning för oss i den mysiga barnavdelningen. Alla barn fick en påse från biblioteket att ta med sig hem med lite information samt en barnbok.

Årskurs 1

I svenskan den här veckan har vi arbetat med att planera ett kalas och skrivit ett inbjudningskort i boken ”Forma språket”. Vi har också varit på biblioteket och lånat var sin bänkbok. I musiken tränas det för fullt inför avslutningen. I matten jobbar vi vidare med tiotalsövergångar, positionssystemet, vi har spelat bingo och spelat mattespel som handlade om dubbelt och hälften och om pengar i olika valörer. I engelskan tittar vi på ett program från BBC som heter ”Big Muzzy” där barnen får lära sig olika begrepp, färger, siffror m.m.

Här är fritidshemmets veckobrev.

v.21

Måndag: F-klassen åker till Vårbergs IP och har cykelskola. Medtag matsäck, vatten och kläder efter väder. Cyklar och hjälmar lånar vi på plats.

Tisdag: Höstens förskoleklasselever kommer på besök till skolan på förmiddagen.

Onsdag: Uteidrott för åk 1 och f-klass, barnen ska vara ombytta och ha med en vattenflaska.

APT, skolan stänger kl 16:00.

Torsdag: Vi åker till Solbergaskogen och är där hela dagen med lunch från skolan. Ta med en tom matlåda, bestick, sittunderlag och vattenflaska. Tillbaka på skolan vid 14.00. Obs! Viktigt med varma kläder.

Temautställning kl 15-17. Treorna säljer fika på skolan. Efter fikat kan man gå in och titta på vad barnen har gjort i dom olika verkstäderna under läsåret.

Vänligen

Therese, Monja, Ewa, Camilla och Javier.