Kråkans veckobrev v.2

Välkomna tillbaka till en ny termin. Hoppas att jul och nyår har varit vilsam och trevlig. Det var roligt att träffa alla barn igen och barnen var glada att se varandra. Vi började terminen med en rivstart. Alla barn fick en biljett till sagotåget med sträckan Stockholm – Uppsala, Uppsala-Kiruna, Kiruna-Karlstad, Karlstad- Vimmerby och Vimmerby-Stockholm. Vid varje stopp fick barnen träffa en sagofigur eller en människa som hade anknytning till platsen och de fick också frågor om figurerna. Allt detta för att inspirera barnen till terminens arbete med temat ”I sagans värld”.

Då vi inte hade informerat om att det var idrott redan första dagen så gick vi bara ner till hallen och lekte. Förskoleklassen bekantade sig med vägen dit, var man tog av sig skorna, hur det såg ut i omklädningsrummen och i duscharna. På torsdagen var vi i Aspuddsparken, åt lunch på skolan och slutade dagen med att måla nyår och fyrverkerier.

F-klass

Vi avslutade veckan med att slänga ut skolans julgran som stod i hallen. Medan vi spelade ”Nu är glada julen slut” plockade vi ner allt fint julpynt som barnen har gjort och gick sedan ut med granen. Som vanligt skrev vi i våra dagböcker, hade högläsning och miljöstäd.

Årskurs 1

Veckan avslutades med de gamla vanliga rutinerna, tyst läsning, samling, engelska, miljöstäd, göra klart och högläsning.

v.3

Måndag: Sovmorgon till 9.30, barnomsorg finns från 7.00.

Tisdag:

Onsdag: Idrott för år 1 kl. 12-13 och för förskoleklassen 13-14. Ta med gymnastikkläder, inneskor och handduk samt en tom vattenflaska.

Torsdag: Utedag, vi åker skridskor på Zinken. Ta med skridskor, hjälm, sockor, vantar samt varm dryck. Packa allt i en ryggsäck då det är lättare för barnen att bära. Ta gärna med varm dryck! Är det någon eller några föräldrar som är sugna på att vara med så är ni hjärtligt välkomna. Vi åker från skolan vid 9.

Fredag:

Här är fritidshemmets veckobrev.

Vi önskar alla en trevlig helg!

Therese, Monja, Ewa, Camilla och Javier.