Kråkans veckobrev v. 49

Gemensamt

Inför Nobeldagen har vi pratat om Alfred Nobel och svenska uppfinningar. Vi fick sedan besök av två galna vetenskapsmän som skulle försöka sig på ett experiment med en Cola raket.

Barnen stod fint uppradade när det var dags att skjuta iväg raketerna men

som för många vetenskapsmän innan oss, fick vi ta oss igenom ett misslyckande. De två vetenskapsmännen blev besvikna över att de förmodligen inte får något Nobelpris i år. Barnen fick jämföra våra ingredienser och resultat med en youtube video och diskutera vad vi behöver förbättra till nästa gång vi gör experimentet.

Sedan fick alla barn fundera och rita en egen uppfinning som de tror skulle göra världen till en bättre plats. Det blev många, fantastiska idéer!

F-klass

Nu har nedräkningen börjat bara två veckor kvar till jul. Vi jobbar på nästan som vanligt, vi lyssnar på radions julkalender varje morgon, vi läser upp en komplimang varje dag. I svenskan har vi jobbat vidare med bokstäverna och den här veckan var det bokstaven c. Vi har också klippt isär meningar, ändrat på ordföljden och skrivit av dessa. Den här veckan har det varit dubbla musiklektioner för att öva inför Lucia, vi har också haft genrep. Förutom allt detta så har vi också hunnit med att leka både ute och inne, använt lekkorten och miljöstädat. Nu innan jul så vill vi göra fint i våra lådor och ta hem saker därför vill vi att ni tar med en papperskasse märkt med barnens namn nästa vecka.

Årskurs 1

Nu under december månad lyssnar vi varje morgon på den spännande radioteatern Marvinter. Varje dag drar vi ett namn i klassen som får öppna luckan i vår lektionskalender där vi får roliga lektioner i olika ämnen. Vi har i veckan sjungit på engelska, skrivit en julberättelse, tränat på att upptäcka och fortsätta på mönster, analyserat en mystisk bild, pratat om hur man firar jul i England och ritat julstrumpor.

I matte har vi repeterat likhetstecknets betydelse, vi har tränat på strategier för hur man räknar addition när en term saknas (ex 2 + _ = 9) och vi har tittat på julkalendern Pelle Svanslös.

V. 50

Måndag: Sovmorgon till 9.30, omsorg finns från 7.00. 1: Byte av lästräningsbok (sista tillfället innan jullovet).

Tisdag: 8.30 går förskoleklassen till Uppenbarelsekyrkan. Sista verkstadstillfället om vi hinner.

Onsdag: Ettorna har idrott efter lunch, kom ihåg handduk och ombyte. Luciafirande på gården mellan 16-17.

Torsdag: Halv utedag. Kläder efter väder!

Välkomna på Luciafirande den 13 december kl 16.00!

Vi kommer att vara utomhus så tänk på att en varm tröja ska få plats under linnet. Vi kommer att lotta fram en lucia från årsk.3 övriga får vara tärnor, stjärngossar, tomtar eller pepparkakor

Trevlig andra advent

Eva Ö, Ewa S, Camilla, Yvonne och Emelie.