Kråkans veckobrev v. 38

F-klass

I matte har vi den här veckan jobbat med lägesord, dvs. ord så som bredvid, framför, under, över osv. Vi tittade på ”Katten, musen, tiotusen” och sedan samtalade vi i gruppen kring vilka lägesord som finns och vad de betyder. Efteråt fick de rita efter en beskrivning vart olika figurer befann sig på en hustomt.

I svenska jobbar vi vidare med Spökägget som denna vecka har kläckts. Barnen tyckte det var jättespännande att äntligen få se vad som befann sig inuti det stora ägget. Ett spöke tittade ut! Barnen hade många frågor till spöket, bl.a. vad den äter för något och vad den heter. Vi skrev tillsammans ner ett brev till spöket som vi hoppas få svar av spöket nästa vecka. Vi har också jobbat med att göra egna sagor med hjälp av bildtärningar, barnen berättar en saga utifrån vad tärningarna visar.

På torsdag nästa vecka (27/9) ska förskoleklassen till Junibacken på Djurgården. Vi vill att alla barn har med sig en ryggsäck, en tom matlåda, bestick och en vattenflaska. Vi kommer att ta med oss pannkakor från skolan att äta och den tomma matlådan kommer barnen använda som tallrik.

Årskurs 1

Nu i matematiken arbetar vi i talområdet 6-10, vi har också pratat om den kommutativa lagen som innebär att termerna i ett tal kan byta plats men att det ändå blir samma summa. Vi har också tittat på ”Livet i mattelandet”. I svenskan har vi jobbat med bokstäverna S och Å, vi har gjort svanar och åttor. Barnen har också jobbat vidare med valet, de har delat in sig i grupper, kommit överens om ett partinamn, hittat på en symbol som passar partiet, skrivit partiets medlemmar och varför man ska rösta på just det partiet och gjort en valaffisch. Vi har också hunnit med att dekorera klart våra temaböcker och klistrat in en rubrik och de som de upplevde första skoldagen. Första inomhus-idrotten gick bra och barnen var överlyckliga. Det lektes banankull, akta din svans och spindeln i nätet. Lektionen avslutades med hopp och lek. Vi har också haft fadderdag med skoljogg, engelska där vi har jobbat med bondgårdens djur, lyssnat på låten ”Old Mc Donald had a farm” och miljöstädat.

Här är fritidshemmets veckobrev.

v. 39

Måndag: Sovmorgon till 9.30, omsorg finns från 7.00.

Onsdag: Årskurs 1 har idrott i Vintervikshallen. Glöm inte ombyte, handduk och vattenflaska. Tillbaka på skolan strax efter 14.00

Torsdag: F-klass utflykt till Junibacken. Ta med ryggsäck, tom matlåda, bestick och vattenflaska. Ettorna hemma med Malin och Camilla och skördar och gör fint i grönsakslandet.

Nu finns klasslistorna på hemsidan.

Vi önskar alla en trevlig helg!

Monja, Therese, Ewa S, Camilla och Javier.