Kråkans veckobrev v. 16

Gemensamt

Den här veckan blev det Aspuddsparken i stället för skogen. Det var fantastiskt med ytterligare en solig vårdag. Där fick barnen gå en tipsrunda som handlade om våren och vårtecken innan det åts lunch och till sist egen lek.

F-klass

Veckan började som vanligt med samling, frukt och högläsning innan vi gick till Pizzaparken och lekte ”Byta träd”. Vi har nu läst ute vår högläsningsbok och lämnar plats för barnens favoritböcker som vi kommer att jobba med under nästa vecka. I svenskan har vi arbetat med bokstavsarbete och den här gången blev det U. Nu har barnen bytt verkstäder igen, sista omgången innan temaarbetets slut. På idrotten lektes det ”akta din svans” som uppvärmning sedan blev det olika stationer där vi övade på att rulla, balansera, hoppa rep, hoppa över plintar och bänkar m.m. I matten har vi jobbat med dubbelt och hälften och med jämna och udda tal. Vi har också tittat på ”Mattelandet” som tog upp dessa områden. Veckan avslutades som vanligt med musik, miljöstäd och lek inne eller ute.

Årskurs 1

Tack till veckans stjärnor A. och I. Så mysigt att både få börja och sluta veckan med fina ord från klasskompisar. På måndag är det E:s tur att glänsa!

I måndags fick klassen nya lästräningsböcker, så kom ihåg att ta med läs- schema och bok på måndag efter helgen så blir det byte igen. barnen ska även få ta med sin favoritbok då vi ska uppmärksamma Världsbokdagen.

Under matematiken denna vecka har vi tränat tiotalsövergång, i svenska/ SO har vi påbörjat grupparbete om olika bongårdsdjur. I grupperna har de gjort tankekartor med fakta om djuren och kommer sedan att få söka mer fakta och skriva faktatexter på dator.

Den 2 maj ska vi på bondgårdsbesök till Lovö Prästgård. Se information som mailats ut med veckobrevet för mer info!

Här är fritidshemmets veckobrev.

Det har skickats ut mail med fråga om omsorgsbehov på sommarlovet. Expeditionen behöver svar från alla senast 27/4.

V. 17:

Måndag:

Sovmorgon till 9.30, omsorg finns från kl. 7.00. Glöm inte att ta med barnens favoritbok då det är Världsbokdagen.

Onsdag:

Idrott för förskoleklassen, 12-13 och för år 1, 13-14. Ta med gymnastikkläder, inneskor och handduk samt en tom vattenflaska.

Torsdag: Skräp-plockardag! Vi är ute på förmiddagen och äter sedan lunch i skolan.

Trevlig helg!

Önskar Eva Ö, Ewa S, Camilla, Emelie och Yvonne