Kråkans veckobrev v. 42

Gemensamt

Vilken underbar fadderdag vi fick i torsdags då de små råttbarnen fick bygga bon tillsammans i fadderfamiljerna och sedan utföra uppdrag tillsammans. För att ta sig till nästa uppdrag var de först tvungna att ta sig förbi de två galna råttfångarna som försökte fånga in dem i sitt nät för att skicka dem till gammelhäxan.

F-klass

Nu har alla barnen fått berätta hur de fick sitt namn och vad namnet betyder. I svenskan har vi klippt isär barnens namn bokstav för bokstav och klistrat upp i en gemensam alfabetstabell som sitter i blå rummet. Vi har samtalat om vilken bokstav som förekommer mest och minst, hur många stora bokstäver som finns och hur många små och när man använder stora respektive små bokstäver. Vi har också vikt och färglagt ett rimhus som vi senare ska arbeta vidare på.

I matten har vi tittat på mattelandet och jobbat vidare med lägesord. Veckan avslutades med att Susy hade förskoleklassen då båda Evorna var lediga. Vi hade musik, tittade på ”värsta bästa vänner”, miljöstädade och lekte.

Årskurs 1

I veckan har vi börjat med självständig läsning under morgonstunden. Efter höstlovet kommer barnen att få börja låna med sig böcker hem för att lästräna.

I svenskan har vi arbetat med bokstäverna R och Y, vi har högläst en faktatext om hösten och tränat på hur man skriver en sammanfattning av en faktatext.

I matematiken har vi arbetat med den kommutativa lagen (i addition får vi samma summa om vi byter plats på termerna; 3+4= 7 och 4+3= 7). Veckan avslutades med en matteluring där barnen fick räkna upp hur man skulle göra om man hade två kladdkakor som skulle delas upp i 20 lika stora bitar. När jag sedan kom ut med två kladdkakor tappade alla barnen sina hakor och vi fikade tillsammans och dansade sedan till just dance.

I veckan har vi även talat om kroppen, hur vi beter oss i omklädningsrum och rätten att säga nej när något inte känns bra. Prata gärna med ditt barn om det dyker upp tankar om detta under helgen.

Vecka 43:

Måndag: Sovmorgon till 9.30, omsorg finns från 7.00.

Onsdag: Efter lunch har ettorna inomhusidrott, kom ihåg ombyte och handduk.

Torsdag: Utedag i skogen. Kläder efter väder, tom matlåda, bestick och dryck.

Höstlov v. 44

Vi önskar alla en trevlig helg!

Eva Ö, Ewa S, Camilla, Yvonne och Emelie.