Kråkans veckobrev v. 7

Tyvärr blev det inga skridskor i torsdags då många i personalen var sjuka. I stället så blev det lek i Aspuddsparken.

F-klass

Nu är det flesta utvecklingssamtalen klara. Det är bara de som var lediga eller sjuka som återstår. Därför har det under veckan blivit en hel del lek. Men vi har ändå haft verkstäder och ätit semlor, vi har haft idrott och lekt tunnelkull, kinesiska muren m.m. Vi har också spelat olika mattespel med olika svårighetsgrad och vi avslutade veckan med musik och städning.

Årskurs 1

Denna vecka har vi haft extra fokus på att prata om hur vi alla är olika och hur vi kan ta hjälp av varandra. På samma sätt som om någon kan behöva hjälp att lära sig läsa eller skriva kan någon annan behöva hjälp hur man leker eller hur man visar vad man känner. Under alla hjärtans dag skapade vi vackra hjärtan där alla fick rita en del av ett hjärta som sedan pusslades ihop till ett helt hjärta som symboliserade hur olika och unika vi alla är.

Alstren kan ni se på tavlan i gröna rummet!

Vi har arbetat vidare med veckans ord och att skriva hela meningar med stor bokstav och punkt. På matten har vi övat vidare med klockan, hel och halv timma. På elevspel.se kan den som vill fortsätta att träna klockan hemma. Vi har även byggt upp små affärer i klassrummet där barnen fick sätta pris på varor och sedan handla hos varandra. Vi använde leksakspengar som ser ut som de nya valörerna och tränade på hur mycket växel man skulle få tillbaka när man handlat.

Nästa vecka får vi en ny elev till klassen. Även han heter E. och kommer ha med sig sin mamma i början på veckan. Välkomna!

På grund av sjukdom har vi tyvärr inte hunnit med nya lästräningsböcker denna vecka. Nästa vecka får däremot barnen med sig hem ett läsbingo som de kan ”spela” under sportlovet.

Tack veckans stjärna N. för din stjärnpresentation. Nästa vecka är det T:s tur att glänsa!

På torsdag nästa vecka får de som vill ha med sig en onepiece/ pyjamas. Så ska vi ha ett litet pyjamasparty inför sportlovet.

Här är fritidshemmets veckobrev. Fritidshemmets veckobrev skrivs och publiceras varje tisdag.

Vi ber dig som förälder att hjälpa till och städa ur ditt barns hylla och plats i kapprummet och ta hem det som inte behövs.

Den 8 mars kl. 18-19.30 är det föräldraråd.

Måndag: Sovmorgon till 9.30, omsorg från kl. 7.00.

Onsdag: Idrott för förskoleklassen, 12-13 och för år 1, 13-14. Ta med gymnastikkläder, inneskor och handduk samt en tom vattenflaska.

Torsdag: Vi fortsätter öva skridskor, denna gång på Zinkensdamms IP. Varma kläder och varm eller kall dryck är det som gäller. Vi är ute på förmiddagen och kommer tillbaka till skolan och äter lunch.

Trevlig helg önskar

Eva Ö, Ewa S, Camilla, Emelie och Yvonne