Kråkans veckobrev v. 46

Gemensamt

I torsdags var hela Kråkan i skogen på förmiddagen. Vi spelade naturbingo, barnen skulle samla sin ”bingobricka” med naturmaterial på rätt rad för att få bingo. I skogen hittade vi kantareller som vi tittade lite närmare på, många tyckte det var konstigt att de finns så sent på året.

F-klass

Den här veckan har vi i svenska/bild gjort bokstäver av naturmaterial som vi plockade när vi var i skogen. Bokstäverna pyntade sedan barnen med olika material så som träpärlor, garn och målarfärg m.m. I SO har vi pratat om olika yrken, vad man kan arbeta med och vad man gör samt vilket yrke som barnen vill arbeta med när de blir vuxna. I matematik har vi denna vecka arbetat med mönster, hur man kan känna igen ett mönster och hur det upprepar sig. Veckan avslutades som vanligt med en utvärdering och miljöstäd. En hemuppgift om ”Hur jag var som liten” finns på barnens hyllor att ta med hem. Dessa kommer vi att arbeta med i slutet av nästa vecka.

Årskurs 1

Vi börjar nu varje morgon med tyst läsning, alla barn sitter på sina platser och läser i ungefär 15 min innan vi kör igång med samlingen.

I svenskan har vi denna vecka tittat på bokstavslandet och bokstäverna K och Q och format dessa samt gjort katter av papper. Vi har också jobbat i boken forma språket, där vi först stafettläser, sedan ritar och skriver. Vi fortsätter skriva meningar som börjar med stor bokstav och slutar med punkt. I matten jobbar vi vidare till stoppsidan 161. För de barn som är framme vid stoppsidan så jobbar de med ett läsförståelsehäfte om Ewa Ekorre. På idrotten fick barnen bygga upp olika stationer av redskap. De skulle i grupp komma överens vad som skulle utföras på den stationen sedan fick de prova varandras stationer tills man hade gått varvet runt. På engelskan har vi börjat med kroppsdelar.

Här är fritidshemmets veckobrev.

Kom ihåg att hämta ut skolfotografierna som finns på expeditionen.

v. 47

Måndag: Sovmorgon till 9.30, omsorg finns från 7.00.

Tisdag:

Onsdag: Idrott för ettorna mellan 13-14, glöm inte ombyte, handduk och vattenflaska.

Torsdag: Utedag, så kläder efter väder.

Fredag: F-klassens hemuppgift ”hur jag var som liten” ska lämnas in.

Vi önskar alla en trevlig helg!

Therese, Monja, Ewa, Camilla och Javier.